A/S Bryggeriet Vestfyen offentliggør strategisk samarbejde med det globalt anerkendte bryggeri, Molson Coors Beverage Company

Efter længere tids konstruktiv dialog har A/S Bryggeriet Vestfyen og Molson Coors Beverage Company, der har hovedsæde i USA, indgået et strategisk samarbejde, der skal udvide begge virksomheders forretninger på det danske marked gennem fem globale brands.

Den 1. november 2021 markerer starten på et nyt strategisk samarbejde mellem det nyligt opkøbte bryggeri, A/S Bryggeriet Vestfyen og det nordamerikanske bryggeri, Molson Coors Beverage Company, verdens femtestørste bryggeri målt på volumen med over 89 mio. hektoliter solgt på verdensplan.

Samarbejdet med Molson Coors inkluderer en eksklusivret for A/S Bryggeriet Vestfyen til at sælge fem verdenskendte premium brands på det danske marked (hvoraf nogle af dem bliver tilgængelige for første gang): den velkendte tjekkiske øl Staropramen og de amerikanske øl, Miller Genuine Draft, Coors og Blue Moon, samt den indiske øl, Cobra.

Den 1. september 2021 blev A/S Bryggeriet Vestfyen en del af den finske bryggerikoncern, Olvi Group, efter denne opkøbte aktiemajoriteten i det danske bryggeri. Produktionen af velkendte brands som Willemoes, Frejdahl og Jolly Cola vil fortsat ske i den vestfynske by, Assens, hvor bryggeriet har hørt til siden starten i 1885, men med de nye finske ejere, er det blevet muligt at udvide forretningen til helt nye områder, som man ellers ikke før har været i stand til.

Et af de forretningsområder der nu bliver åbnet op for hos Bryggeriet Vestfyen er import og salg af store internationale brands, og samarbejdet med Molson Coors vil vise at det vestfynske bryggeri for alvor kan blande sig med de største aktører på markedet.

Aftalen med Molson Coors lægger op til at der skal fokuseres på både on-trade og off-trade segmentet, og vil således åbne op for at Bryggeriet Vestfyen kan tilbyde endnu flere muligheder til sine kunder.

Vi er meget glade for at kunne offentliggøre vores nye strategiske partnerskab med Bryggeriet Vestfyen. Virksomheden har vist en stor udvikling og en klar vision, og vi er overbeviste om at de er den rigtige partner til at varetage vores brands på det danske marked”, siger Neil Tonge, Regional Director, Europe hos Molson Coors.

Styrket organisation og nye ejere

Bryggeriet Vestfyen har opnået et stort omdømme på det danske ølmarked med sine mere end 135 år i branchen. Med en styrket organisation og ressourcer fra nye ejere, tror Salg- og Marketingchef, Thomas Hald Blouner nu på at bryggeriet er i stand til at løfte opgaven med Molson Coors:

Vi har igennem de seneste år styrket vores organisation både ressourcemæssigt men også kompetencemæssigt, ved at hente folk ind med solid erfaring og ekspertise fra branchen. Dette kombineret med at vi nu har en enorm support og know-how fra vores nye finske ejere, giver mig en tro på at vi er i stand til at løfte den store opgave, det er at samarbejde med en partner som Molson Coors”.

For mere information, kontakt:

A/S Bryggeriet Vestfyen: 64 71 10 41, tl@bvmail.dk

Molson Coors Beverage Company: shelley.davidson@molsoncoors.com

Mere om de nye brands:

Miller Genuine Draft er et hurtigt voksende og verdensomspændende brand med en stærk amerikansk historie, som ølelskere kan nyde i mere end 50 forskellige lande verden over. Denne exceptionelt bløde øl er baseret på ingredienser af høj kvalitet og er kendetegnet ved sin innovative firdobbelte filtreringsproces, der giver en ekstraordinær smagsoplevelse.

Staropramen er det største ølbrand fra Prag i verden, målt på volumen og værdi. Øllet er blevet brygget i Smichov i centrum af Prag i over 150 år. Staropramen fortsætter sin stærke vækst som brand på tværs af kloden og i særdeleshed i Europa, eftersom flere og flere får øjnene op for den gode og autentiske øl der giver en ægte følelse af Prag til alle ølelskere i verden. Staropramens brygmestre har fundet en måde at lave en øl, der giver en perfekt balance mellem sødmen fra den fineste malt og bitterheden fra ægte tjekkisk humle, hvilket giver den fuldendte smagsoplevelse som Staropramen er kendt for.

Cobra udspringer fra ”restaurant-øl”-nichen inden for world beer-kategorien. Ved at bruge de bedste ingredienser og en traditionel indisk blanding af bygmalt, gær, majs, humle og ris, får Cobra en ekstra blød og mindre kulsyreholdig øl. Dette har gjort den til Storbritanniens mest populære indiske øl.

Blue Moon er et unikt og enestående brand. Det er en smagfuld, forfriskende hvedeøl, brygget med appelsinskal og den skal serveres pyntet med en skive appelsin. Blue Moon lokker og inspirerer, og det ses tydeligt ved at det er den fjerdestørste specialøl i Storbritannien og det største specialølsbrand i USA, samt den næstmest solgte fadøl i USA.

Mere om A/S Bryggeriet Vestfyen:

A/S Bryggeriet Vestfyen startede som et lille lokalt bryggeri i Assens på Vestfyn i 1885. Over de seneste 135 år har bryggeriet udvidet både produktion, faciliteter og sortiment med øl og sodavand til egne brands og til private label, og råder nu over 25.000 m2 fordelt på to lokationer på Fyn. Med en række brands som Willemoes, Bryggeriet Frejdahl, Indslev Bryggeri, Ugly Duck Brewing Co. og Jolly Cola er det i dag et af Danmarks største bryggerier og producenter af specialøl. Bryggeriet holder stadig til i de samme bygninger i Assens, men er d. 1. september 2021 blevet opkøbt af den finske bryggerikoncern, Olvi Group, som opererer i Norden og Baltikum med egne bryggerier og tapperier, og eksporterer produkter til hele verden.

Mere om Molson Coors Beverage Company:

Molson Coors Beverage Company ejer blandt andet Blue Moon, Coors, Miller Genuine Draft og Cobra, og er verdens tredjestørste bryggeri malt på virksomhedsværdi, og det femtestørste målt på solgt volumen. Molson Coors opererer globalt med centrale placeringer i USA, Canada og Europa. Molson Coors har en bred portefølje af egne og partnerbaserede brands, samt en række andre læskedriksbrands som bl.a. Vizzy Hard Seltzer i USA. For mere information om Molson Coors Beverage Company, besøg virksomhedens hjemmeside www.molsoncoors.com.