A/S Bryggeriet Vestfyen investerer i ny truckflåde til at optimere den interne transport

A/S Bryggeriet Vestfyen har investeret i en ny flåde af Linde gaffeltrucks, stablere og palleløftere fra N.C. Nielsen, for at optimere den interne transport, som er essentiel for at holde produktionsflowet og få afsendt friske øl, vand og læskedrikke til tiden.

Bryggeriet Vestfyen oplever vækst, udvidelser og en øget trafik af lastbiler på gårdspladsen, som dermed skaber et behov for at optimere den interne transport, for at være bedre gearet til denne udvikling. Bryggeriet har en løbende produktion, der kræver meget plads til de forskellige produktionslinjer, opfyldning af emballage som eksempelvis flasker og dåser, samt de forskellige færdigvarelagre rundt om i virksomheden.

Vi er afhængige af vores interne transport, da den er et vigtigt led i vores værdikæde. Vi har brug for stabile gaffeltrucks, stablere og palleløftere, der kan bidrage til at opretholde en fortløbende produktion. Vi kan ikke bare stoppe en produktionslinje, da vi skal være funktionsdygtige hele vejen fra den indgående logistik, i fremstillingsprocessen og til den udgående logistik, fortæller Supply Chain Manager, Anders Møller Pedersen fra Bryggeriet Vestfyen.

En effektiv og tilpasset løsning fra N.C. Nielsen

Bryggeriet Vestfyen har valgt en tilpasset løsning fra N.C. Nielsen, der således har leveret en nøje udvalgt flåde af 25 Linde-maskiner, der dækker alle tænkelige behov for transport. De er i drift overalt på bryggeriet – når der skal køres tom emballage til produktionslinjerne, fragtes fyldte ølkasser fra aftager-positioner til mellemlagret, læsses lastbiler i varegården eller plukkes ordrer af specialøl på en enkelt palle.

En række Linde E40 600HL/388 el-gaffeltruck står for det hårde benarbejde på bryggeriet. De er monteret med aggregat, så de kan køre med tre paller ad gangen, hvilket særligt effektiviserer kørslen over lange afstande på bryggeriet. De er udstyret med Linde Blue Spot sikkerhedslys, hastighedssænkning ved kørsel i kurver og trådløs scanner med terminal, så truckføreren kan blive i kabinen ved ordreregistrering.

Energivenlige maskiner med fokus på miljøet

En hær af Linde-palleløftere og stablere hjælper til med allround opgaver rundt om i bryggeriet. I selve sodavandstapperiet er en trehjulet Linde E16 EVO/386 el-truck hele tiden i gang med at løfte paller med tusindvis af dåser op på tappeanlægget takket være Linde-truckens enkle opbygning, høje løftemast, skridsikre hjul og stabile funktionalitet, er trucken perfekt til opgaven.

Det har været en spændende proces at finde frem til den optimale løsning til Bryggeriet Vestfyen. Linde-maskinerne kører stort set i døgndrift, og eksempelvis læsser Linde E40 el-gaffeltruckene op mod 45 lastbiler om dagen. Bryggeriet har valgt en energivenlig løsning, da alle Linde-modeller er el-drevne og med tilhørende ladestationer og skiftebatterier. Vi glæder os over at kunne bidrage til den interne transport i den vestfynske virksomhed, udtaler distriktschef Thomas B. Limbrecht fra N.C. Nielsen.

Miljøet har stor betydning for Bryggeriet Vestfyen, der for få år siden også blev Danmarks første, og til stadighed det eneste, bryggeri, der anvender flisfyr som varmekilde, hvilket reducerer CO2-udslip i forarbejdningsprocessen med ca. 50%. Derfor er det helt naturligt at anvende eldrevne maskiner fremfor brændselsdrevne.