Pressemeddelelse
Assens, d. 07.12.2020

Tro på fremtiden hos Bryggeriet Vestfyen trods coronaudfordringer

Forbedring af sidste års resultat og stigning i nettoomsætningen. Det er overskrifterne i årsregnskabet fra Bryggeriet Vestfyen, som påvirket af coronapandemien ender med et minus på 5,5 millioner kroner. De positive tendenser giver tro på fremtiden for Danmarks fjerdestørste bryggeri.

Bryggeriet Vestfyen A/S har netop fremlagt årsregnskab med flere positive tendenser. Resultatet er forbedret markant i forhold til sidste år, og nettoomsætningen er løftet fra 180 til 189 millioner kroner. Coronapandemien betyder i midlertidig, at omsætningen ikke er steget så meget som forventet, og derfor ender året med et minus på 5,5 millioner kroner, men med optimisme for fremtiden.

Coronapandemien er som nævnt den væsentligste forklaring på underskuddet, fordi specielt den manglende grænsehandel og omsætningen i restaurationsleddet har været negativt påvirket af den verdensomspændende pandemi. Til gengæld oplever Bryggeriet Vestfyen en god stigning i detailhandlen samt en stigning i den del af eksporten, der ikke handler om grænsehandlen.

Bryggeriet har valgt at fastholde kompetencer og viden i stedet for at afskedige medarbejdere under pandemien, fordi man tror så meget på fremtiden, at man har vurderet, at det er det rigtige på den lange bane.

Derfor er det også en fortrøstningsfuld bestyrelsesformand, der gør status over et år, han overordnet kalder ”ikke tilfredsstillende.”

”Vi har sat en kurs for fremtiden, som tegner til at være rigtig. Vi oplever fremgang i både detailhandlen og i den del af eksporten, der ikke handler om grænsehandlen. Til gengæld mister vi 25 procent af vores omsætning på grænsehandlen og 15 procent i restaurationsleddet, og derfor står vi tilbage med et ikke tilfredsstillende resultat, men dog med tro på fremtiden. Afgørende er det selvfølgelig, at det er lykkes os at løfte omsætningen fra 180 til 189 millioner kroner, og samlet set viser året, at den retning, vi har sat, er den rigtige for fremtiden,” siger bestyrelsesformand Poul Bertelsen og tilføjer:

”Vi har al mulig grund til at tro, at vi ville have løftet vores omsætning i grænsehandlen og i restaurationsleddet uden coronaen. Derfor tror vi på, at vi havde stået med sorte tal på bundlinjen, hvis ikke der havde været en pandemi.”

90 medarbejdere på lønkompensation

For bryggeriets direktør, Rasmus Damsted Hansen, har året ligeledes været præget af coronapandemien. Bryggeriet har haft 90 medarbejdere sendt hjem på lønkompensation, og man har hele tiden skulle agere ud fra skiftende forudsætninger.

”Vi har måtte agere ekstremt agilt og har løbende måtte tage beslutninger uden helt at kende morgendagen. Det har naturligvis været udfordrende. Samtidig har vi haft 90 kollegaer sendt hjem på lønkompensation, hvilket selvfølgelig har kostet os noget, men vi har bevidst valgt ikke at fyre folk og i stedet holde på vores kompetencer og viden ud fra en tro på fremtiden. Vi har vurderet, at det er det rigtige på den lange bane,” siger Rasmus Damsted Hansen.

Den satte kurs skal holdes

Derfor mener Vestfyen-direktøren også, at udviklingen skal fortsætte med fokus på egne brands og på at skabe brands sammen med vores kunder.

”Vi er vokset på både detailhandlen og eksporten. Interessen for vores brands stiger, og vi får mange forespørgsler fra kunder, der ønsker at udvikle sammen med os. Derfor skal vi fortsætte arbejdet med at blive endnu mere attraktive for vores forbrugere og kunder. I detailhandlen skal vi styrke vores afsætningsmix med endnu flere kunder og endnu flere salgskanaler, on-trade skal vi have vores øl ind på flere barer, restauranter og værtshuse, og på eksportmarkedet skal vi fortsat have vores øjne rettet mod vores nære markeder,” siger Rasmus Damsted Hansen og tilføjer:

”Med de valg, vi har truffet – senest ved at holde på vores kompetencer og viden – føler vi, at vi står bedre rustet til at opsøge, afdække og tage de muligheder, der opstår. Derfor forventer vi også at levere et positivt resultat i 2021.”

Nøgletal:

Koncernens nøgletal (t. kr.) 2019/2020
Nettoomsætning 189.928
EBITA -4.382
Koncernens resultat -5.542
Egenkapital 64.589
Balancesum 189.294
Antal ansatte 100

 

For mere information:

Poul Bertelsen, bestyrelsesformand, A/S Bryggeriet Vestfyen, mobil: 4086 6471

Rasmus Damsted Hansen, adm. direktør, A/S Bryggeriet Vestfyen, mobil: 5118 1896

Kort om A/S Bryggeriet Vestfyen:
A/S Bryggeriet Vestfyen er Danmarks fjerdestørste bryggeri og blev grundlagt i 1885 i Assens på Fyn. Bryggeriet producerer øl, vand og læskedrikke til egne mærker og private labels, ligesom A/S Bryggeriet Vestfyen lønproducerer for andre bryggerier. Porteføljen af brands tæller blandt andre Vestfyen, Willemoes, Frejdahl, Indslev og Jolly Cola. I 2015 valgte A/S Bryggeriet Vestfyen som det første bryggeri i Danmark at kvitte brugen af miljøbelastende fyringsolie i produktionen til fordel for CO2-neutralt biobrændsel. For mere information: https://bryggeriet-vestfyen.dk