Olvi Group indgår købsaftale med A/S Bryggeriet Vestfyen

Efter længere tids konstruktiv dialog har Olvi Group og A/S Bryggeriet Vestfyen i dag indgået en aftale om et køb af det danske bryggeri. Bryggeriet Vestfyens største aktionærer anbefaler i enighed et salg for at sikre, at bryggeriets vækstpotentiale indfries, og at det kan ske med fortsat base i Assens.

 

Den børsnoterede finske bryggerigruppe Olvi Group og Danmarks fjerdestørste bryggeri, A/S Bryggeriet Vestfyen, har i dag indgået aftale om et køb af den Assens-baserede virksomhed.

Købsaftalen følger i kølvandet på længere tids konstruktiv dialog parterne imellem kulminerende med Olvi Groups ønske om at sikre sig det fulde ejerskab af det danske bryggeri. Aftalen er derfor betinget af, at A/S Bryggeriet Vestfyens aktionærer takker ja til at sælge deres aktier.

Storaktionærer anbefaler salg

A/S Bryggeriet Vestfyen har igennem en periode søgt efter relevante investorer til at opfylde bryggeriets vækstpotentiale og fremtidssikre virksomhed og arbejdspladser i Assens, hvor bryggeriet har haft til huse siden 1885.
Derfor anbefaler A/S Bryggeriet Vestfyens to største aktionærer, Bryggeriet Vestfyens Fond og Augustinus Industri A/S, varmt at de øvrige aktionærer takker ja til aftalen.

”Vi har haft dialog med flere potentielle investorer, som har vist interesse. Vi er imidlertid ikke i tvivl om, at vi i Olvi Group har fundet den helt rigtige ejer til at føre Bryggeriet Vestfyen ind i fremtiden,” siger bestyrelsesformand Poul Bertelsen, der også er formand for Bryggeriet Vestfyens Fond.

Olvi vil videreføre Bryggeriet Vestfyen i Assens

Bestyrelsesformanden uddyber samtidig, at Olvis ønske om at videreføre A/S Bryggeriet Vestfyen som en selvstændig enhed med base i Assens er vigtig for fondens ubetingede opbakning.

”Olvi er en stærk koncern, hvor vi finder klare værdimæssige sammenfald. Olvi er funderet i et fondsejerskab, og familien bag er til stede i både fond, bestyrelse og virksomhed. Olvi ønsker samtidig – og det er vigtigt for os – at bryggeriet fortsat skal ligge i Assens og Indslev, og at det er herfra, at man med den nuværende organisation ønsker at skabe en sund og langsigtet udvikling af Bryggeriet Vestfyen. Derfor anbefaler vi et salg, fordi vi på den måde sikrer en stærk og sund udvikling for bryggeriet,” fortsætter Poul Bertelsen.

Vækst og udvikling i centrum

Han bakkes op af Thomas Augustinus, der repræsenterer den største aktionær, Augustinus Industri A/S. Thomas Augustinus peger også på, at Olvi entrerer det danske marked med klare vækstambitioner og branchespecifik ekspertise.

”Vi har indgået en købsaftale med en stærk aktør med brancheindsigt, ekspertise indenfor såvel brands som private label, og så har koncernen både midlerne og lysten til at udvikle Bryggeriet Vestfyen. Olvi tilbyder en attraktiv pris i det eksisterende marked og kommer dertil med en offensiv og vækstbaseret tilgang, ligesom koncernen har gjort med succes på andre markeder,” tilføjer Thomas Augustinus.

Vil løfte tilstedeværelsen på de nordiske markeder

Hos Olvi Group er købsaftalen led i koncernens strategi om en stærkere tilstedeværelse på det nordiske marked ved siden af gruppens aktiviteter i eks. Baltikum.
A/S Bryggeriet Vestfyen passer perfekt ind i den plan, og for at sikre nationale kompetencer og indsigt er det vigtigt for Olvi Group at Bryggeriet Vestfyen fortsætter som en selvstændig enhed og med den nuværende organisation og ledelse.

”Vi har været igennem en lang og grundig købsproces, og det har tydeliggjort for os, at der er et spændende potentiale for vækst og udvikling af Bryggeriet Vestfyn. Vi vil gerne stå stærkere på det nordiske marked og tror på, at det gør vi bedst ved at lade Bryggeriet Vestfyen fortsætte som en selvstændig enhed og med den nuværende organisation. Vi vil sammen med den nuværende ledelse kigge på, hvordan vi bedst muligt får omsat vores ekspertise og indsigt i såvel egne brands som private labels for at indfri vækstpotentialerne, og vi vil gå ind i arbejdet med en langsigtet plan og investeringer,” siger Lasse Aho, CEO, Olvi.

A/S Bryggeriet Vestfyens nuværende ledelse har takket ja til at fortsætte i det nye ejerskab.

For mere information, kontakt:

Rasmus Damsted Hansen, adm. direktør, A/S Bryggeriet Vestfyen, mobil: 5118 1896

Kort om A/S Bryggeriet Vestfyen:
A/S Bryggeriet Vestfyen er Danmarks fjerdestørste bryggeri og blev grundlagt i 1885 i Assens på Fyn. Bryggeriet producerer øl, vand og læskedrikke til egne mærker og private labels, ligesom A/S Bryggeriet Vestfyen lønproducerer for andre bryggerier. Porteføljen af brands tæller blandt andre Vestfyen, Willemoes, Frejdahl, Indslev og Jolly Cola. I 2015 valgte A/S Bryggeriet Vestfyen som det første bryggeri i Danmark at stoppe brugen af miljøbelastende fyringsolie i produktionen til fordel for CO2-neutralt biobrændsel. Bryggeriets tre største aktionærer tæller Augustinus Industri A/S (32%), Bryggeriet Vestfyens Fond (28%) samt A/S Bryggeriet Vestfyen (14%).
For mere information: https://bryggeriet-vestfyen.dk